Monday 1 February 2010

Un fel de religie. Cosmopolita.


O singura replica m-a facut sa fug cu gandul la o mie de idei. Si mi-a placut. Ea zice: "Bine atunci, ma duc si eu sa imi citesc Biblia". El, persoana care nu simte mare atractie fata de aceasta minunata opera literara: "Poftim???". Ea raspunde, de parca el ar fi trebuit sa inteleaga din prima: "Da. Cosmopolitan."
In fond si la urma urmei de ce nu? Totusi, suntem in secolul XXI. Societatea si moravurile ei s-au schimbat in ultimii 50 de ani mai mult decat in toata istoria ei, ar zice unii. Chiar si eu, dar parerea mea nu stiu cat de respectata este. Deocamdata. Unii cred ca "iarba" are un efect spiritual mult mai important decat cel ilegal. Si aici nu ma refer la pustii din ziua de azi care nu au inteles cuvantul "libertate". Ei au inteles ceva, dar total gresit.
De ce nu ar fi Cosmopolitan un fel de Biblie? Sunt foarte sigur ca revista are mult mai multi cititori fideli. Daca Biblia ofera credinciosilor cele 10 porunci, de ce nu ar putea aceasta cunoscuta scriere mondena sa ne ofere propriile porunci. Porunca 1. Niciodata sa nu te mariti cu Billy Bob Thornton ca sigur vei innebuni. Porunca 2. Nici macar o data sa nu zici ca secretara sotului tau este o femeie Ok. As putea sa continui, dar sunt sigur ca e destul de clar ceea ce insinuez.
Apoi, bineinteles, avem pilde demne de povestit generatiei urmatoare. Fiecare din noi, sau poate nu, isi doreste sa stie de ce Brad Pitt si-a lasat acea hidoasa barba. Daca va intrebati in continuare de ce, inseamna ca nu ati citit ultima "scriptura" de luna asta din State. Raspunsul e simplu: cica nu il mai intereseaza Angelina. Nu consider ca e foarte interesant. Sau important. Dar poate nici motivul pentru care Moise nu a intrat in Taramul Fagaduintei nu satisface curiozitatea sau foamea de cunostinta a unora. Alta pilda, putin mai grafica, sau mai bine zis, doar grafica, este pozitia lunii. Ofera multe impliniri si invataminte pentru ambele sexe, dar nu cred ca intra la categoria "pilde pentru copiii". Tot ce urmeaza este... "Cosmopolitan pe intelesul fetelor sub 15 ani" si eventual o socanta Reforma, care sa ne arate adevarata cale spre implinirea spirituala.

Pe final, pot sa zic ca astept cu emotie, cele 10 legi ale decoratiunilor interioare si Noul Testament al celor din TOP 100 Forbes.

No comments:

Post a Comment