Sunday 18 April 2010

Privire de ansamblu


Cand ai timp, observi. Cand nu, doar vezi.


Multi oameni, multe bagaje, voci, limbi si dialecte. Pungi cu parfumuri putin mai ieftine, directii diferite, dar acelasi scop. Intr-un aeroport aglomerat foarte rar ai timp sa vezi ce se intampla cu adevarat. Varietatea este cuvantul de baza. Pornind de la nationalitati terminand cu stari si sentimente. Numele unui bar pe care l-am zarit descrie perfect cum aeroportul reprezinta o celula din....NETWORK.


Doi oameni de afaceri s-au intalnit intr-o cafenea, amandoi venind din directii diferite. Intalnirea nu dureaza mai mult de 15 minute, poate de fapt in programul lor a durat vreo 14. Si fiecare pleaca in directii diferite. Dar intalnirea chiar a existat, a fost programata si nu o sa stim niciodata ce efect a avut.


Mii de oameni, mii de genti. Poate chiar sunt singurul care isi pune intrebari incuietoare precum: "Oare ce are el/ea in geanta?" O doamna cu un bronz putin exagerat, buze putin prea artificiale si mers mult prea exersat isi foloseste Blackberry-ul cu multa, prea multa poate, experienta. Nu are mai mult de 25, dar din "Perfumes" iese iubitul, usor peste 59. Singurul lucru la care ma gandesc... "El oare ce are in geanta?" Sau buzunar.


Cand esti intr-un aeroport, chiar nu conteaza in care esti. Toate sunt la fel, dar au arome diferite. Peste tot se vorbeste engleza, desi cu siguranta nu esti intr-o tara in care engleza e limba oficiala. Originalitatea si si apartenenta dispare. peste tot gasesti aceleasi lucruri in duty-free, lumea alearga la fel, mirosurile sunt aceleasi si toaletele identice. In toate oamenii citesc ziare si carti usoare, isi verifica e-mailurile, se uita uimiti la articolele de lux sau cauta disperati o Smoking Zone sa fumeze grabiti 2 tigari inainte de urmatorul zbor. Dar nu in toate e un tip care scrie si observa.

1 comment:

  1. Frumos....astea erau intrebarile care ne macinau mereu...oare unde merge omul asta..?
    Acel om care scrie si observa va exista mereu si nu doar in imaginatia mea.....

    ReplyDelete