Monday 8 March 2010

Mana cereasca...barfa!


E oficial! Barbatii chiar barfesc mai mult decat femeile. Daca stau bine si ma gandesc, barbatii barfesc LA FEL DE MULT ca femeile. Hai sa nu le subestimam. Acum serios, ce ar fi viata asta plina de rutina daca nu am avea sare si piper, sa facem lucrurile putin mai interesante? Cu siguranta barfa e sarea.

Se zice ca o data ce ai spus cuiva un lucru pe care tu il consideri secret, acea informatie isi pierde statutul de secret. Si e logic, nu? Comparand cele 2 sexe nu avem de ce sa spunem ca femeile tind sa barfeasca mai mult. Exista conceptia gresita ca ele au mai mult timp, deci mai multe conversatii fara rost din punct de vedere masculin, dar pline de informatii...pretioase. Daca sunt asa de pretioase de ce le impart? Haine nu pot sa imparta, dar vorbe da.


Ei bine, acelasi lucru e si la barbati. Indiferent ca e vorba de colegul nesuferit sau fundul blondei platinate, spunem si noi mereu: "Nu ar trebui sa iti zic, dar..." De ce nu ne-am bucura de o portie zdravana de ras, soc prefacut sau privirile de rigoare? 3 barbati vorbind intre ei nu inseamna obligatoriu meciului de aseara. Poate doar impartasesc "secrete" despre nevasta colegului. Sau poate chiar detalii.


In lumea barfei, si nu ma refer la un fel de New York si o tipa care cica stie tot, cel mai important lucru e sursa. Sau cel mai bine sursele. Oooo, da. Sursele. Trebuie tratate cu respect, ca niste VIP-uri intr-un hotel de 5 stele. Ele insele trebuie sa fie de 5 stele. E foarte curios cum totul se bazeaza pe incredere in ecuatia TU si SURSELE. Ironic, nu? Alt lucru de tinut minte e Banca Favorilor. Sau Banca Informatiilor. Ofera informatii si primesti inapoi. Cu cat informatiile sunt mai pretioase, cu atat mai bine, pentru ca asta primesti in schimb. Serviciu contra serviciu. Ma ajuti, te ajut. Simplu.


Ceea ce trebuie de tinut minte, MEREU, este ca niciodata nu trebuie sa vorbesti despre tine. Niciodata sa nu spui un "secret" cuiva. Chiar daca persoana e beata si zice ca sigur uita pana maine, NICIODATA SA NU ZICI NIMIC. Si sa nu crezi ca daca vorbesti despre X lui Y, X nu va afla. E simplu ca o ecuatie de gradul I. In lumea barfei TOTUL SE AFLA. E doar o chestie de timp. Sau cat de mult bullshit se adauga unei barfe "mici". Snowball effect. Telefonul fara fir. De fapt barfa e high-tech acum. Wireless.


In lumea barfei, e ca in business. Trebuie sa calci in picioare sa nu fii calcat. Si uneori mai ierti unii parteneri ai jocului, ca nu te uita. Totul e strategie. La asta, noi barbatii, mai avem putin de mancat sa ajungem ca femeile.

3 comments:

  1. ca bine le zici...:))

    ReplyDelete
  2. multumesc...cu cine am onoarea???

    ReplyDelete
  3. Chiar azi am avut parte de un episod "iti spun ceva, dar e secret, sa nu spui la nimeni"...si culmea, chiar n-am spus. Probabil ca eu eram ultima din marele grup in care imi petrec zilnic macar 8-10 ore care nu stia "secretul", si uite ca acum sunt parte din conspiratie...hi, hi...

    ReplyDelete